Начало / 27 студенти в неравностойно положение кандидатстваха за стипендии в конкурса на Фондация „Подкрепа за образование”

27 студенти в неравностойно положение кандидатстваха за стипендии в конкурса на Фондация „Подкрепа за образование”27 младежи в неравностойно положение – без родители или с един родител, кандидатстваха за стипендия за висше образование в рамките на конкурса на Фондация „Подкрепа за образование”. Срокът за изпращане на документи изтече на 15.09.2015 г.

Средният успех на кандидатите е много добър (5). Най-много са първокурсниците – общо 10. До класиране  за стипендии  са допуснати само кандидатите с доход под 380 лева на месец. Някои са младежите са без никакъв доход.

Студентите се обучават в различни специалности, сред които: „Защита на националната сигурност”, „Маркетинг”, „Социални дейности”, „Финанси”, „География”, „Право”, „Строителство на сгради и съоръжения”, „Социална педагогика”, „Педагогика на обучението по български и английски език”, „Педагогика на обучението по музика”, „Предучилищна и начална педагогика”, „Физическо възпитание”, „Пиано”, „Медия икономика”, „Артилерийско и зенитно-ракетно въоръжение, оптика  и бойни припаси”, „Счетоводство и контрол”, „Английска филология” и др.

Най-много са възпитаниците на Софийски университет „Св. Кл. Охридски”, следвани от Великотърновски университет „Св. св. Кирил и Методий”, Икономически университет – Варна, Университет за национално и световно стопанство и Пловдивски университет „Пайсий Хилендарски”.

Най-много са кандидатите от Пловдив – 4, следвани от тези от София – 3, Горна Оряховица – 2. Останалите са от различни населени места в страната.

Предстоят срещи на учредителите на Фондация „Подкрепа за образование” с одобрените по документи кандидати за стипендия за висше образование. До 15 октомври 2015 г. на сайта си организацията ще обяви списък с одобрените стипендианти и ще подпише договор с всеки от тях.


  • Сподели