Начало / Студенти от СУ „Св. Климент Охридски” организираха благотворителен базар в подкрепа на образованието на студенти в неравностойно положение

Студенти от СУ „Св. Климент Охридски” организираха благотворителен базар в подкрепа на образованието на студенти в неравностойно положениеPhoto 22.05.18, 13 16 00157 лева събраха студентите от II-ри курс, катедра «Европеистика» на Софийски университет «Св. Климент Охридски» по време на организирания от тях благотворителен базар на приготвени от младежите сладкиши. Средствата бяха дарени на Фондация «Подкрепа за образование» за подпомагането на образованието и професионалната реализация на учащи във висшите учебни заведения в България млади хора с ниски доходи.

Благотворителната инициатива е част от осмата студентска научна конференция „wE the yoUth” – „ние младите, ние Европа“, организирана от студентите от випуск „Уилям Шекспир“, катедра „Европеистика“ на Софийски университет „Св. Климент Охридски“, „Жан Моне Център за високи постижения, програмата Еразъм+“, с подкрепата на фондация „Ханс Зайдел“. Основната цел на събитието е да се даде платформа на бъдещите висшисти, чрез която да изразят мнението си по важни въпроси, отнасящи се до настоящето и бъдещето на Европейския съюз. Д-р Розалина Козлева, учредител и председател на Фондация «Подкрепа за образование», сподели с участниците в събитието, че целта на Фондацията е да подкрепи студенти с високи академични постижения в затруднено финансово положение да завършат успешно своето образование. Също така организацията подпомага и професионалната реализация на тези млади хора, като съдейства за намиране на платен стаж и работа, допълни д-р Козлева.

Дарените средства ще бъдат използвани за предоставяне на стипендии, които Фондация «Подкрепа за образование» традиционно предоставя преди началото на академичната учебна година.

Фондация „Подкрепа за образование“ благодари на организаторите на научната конференция за любезната им покана и готовността да помагат на други талантливи български студенти в името на по-доброто бъдеще на всички ни!


  • Сподели