Начало / Студенти от СУ „Св. Кл. Охридски“ подпомагат студенти в неравностойно положение

Студенти от СУ „Св. Кл. Охридски“ подпомагат студенти в неравностойно положениеStudentska_konferentsiyaСтудентите от випуск „Уилям Шекспир“, катедра „Европеистика“ на Софийски университет „Св. Климент Охридски“ организират благотворителен базар на 22 май, от 13 до 14 ч. в Огледалната зала на СУ „Св. Климент Охридски“; бул. „Цар Освободител“ 15, средствата от който ще бъдат дарени на Фондация „Подкрепа за образование“ за подпомагане на образованието и професионалната реализация на студенти с високи академични постижения в неравностойно положение. Представители на Фондацията ще присъстват по време на благотворителната инициатива, за да представят повече информация за дейността на организацията и нейните инициативи. Средствата ще се събират в специално подготвена кутия за дарения.

Благотворителният базар е част от осмата студентска научна конференция „wE the yoUth” – „ние младите, ние Европа“, организирана от студентите от випуск „Уилям Шекспир“, катедра „Европеистика“ на Софийски университет „Св. Климент Охридски“, „Жан Моне Център за високи постижения, програмата Еразъм+“, с подкрепата на фондация „Ханс Зайдел“. Основната цел на събитието е да се даде платформа на студентите, чрез която да изразят мнението си по важни въпроси, отнасящи се до настоящето и бъдещето на Европейския съюз. Ще бъдат обсъдени важни теми: младежки политики, образование и икономика, изкуствения интелект и дигитализацията, Брекзит, сепаратизма, Истанбулската конвенция и др. Началният час на конференцията е 9.00 ч.
Фондация „Подкрепа за образование“ благодари на организаторите на научната конференция за любезната им покана и готовността да помагат на други талантливи български студенти в името на по-доброто бъдеще на всички ни!
Повече информация и програма на конференцията можете да видите тук


  • Сподели