Начало / Фондация „Подкрепа за образование” представи стипендиантите и стажантите си за академичната 2017/2018 г.

Фондация „Подкрепа за образование” представи стипендиантите и стажантите си за академичната 2017/2018 г.Малките фирми са основен дарител на Фондацията

Петима са избраните стипендианти след проведен конкурс на Фондация „Подкрепа за образование” за академичната 2017/2018 година. Предоставени са по две стипендии в специалностите „Право” и „Финанси” и една стипендия в специалност „Строителство на сгради и съоръжения”. Средният успех на отличените студенти е над 5.50, като има и пълни отличници. В специалност „Строителство на сгради и съоръжения” е осигурен и платен стаж на един от кандидатите за стипендия. Това стана ясно по време на пресконференция на Фондация „Подкрепа за образование”, която се проведе днес в Пресклуба на БТА.
„Тази година при нас кандидатстваха 24 студенти…Стипендиите са в размер на 2000 лв. за тази учебна година…Ние вярваме, че бъдещето принадлежи на образованите млади хора” каза д-р Розалина Колзева, учредител и председател на Управителния съвет на Фондация „Подкрепа за образование” по време на събитието. Тя се обърна към студентите с думите:. „Основната ни идея е вие да повярвате, че сте подкрепени не само материално и морално. Да повярвате в себе си, да повярвате във вашето бъдеще и, че имате голям шанс да се реализирате. Искаме да ви предоставим този шанс”. Тя допълни също, че дарителите на Фондацията са представители на малкия бизнес, но „вярваме, че даже и малки, всеки има отношение към това, което се случва у нас. Всички сме взаимосвързани, ние сме едно”. Затова, подкрепяйки днешните студенти, това гарантира нашето бъдеще.
„Нашите стипендианти тази година са също с много висок успех”, обяви адвокат Магдалена Вълова, учредител и член на УС на Фондацията. Тя обясни също, че дружеството, в което е партньор, е посветило отбелязването на 20-тата си годишнина на събирането на средства за каузите на Фондацията.
„В момента имаме нужда много да дострояваме, за да достигнем европейските нива, така че има много поле за действие…В тази област има много кадри, но важното е да имаме качествени кадри”, заяви Маньо Манев, управител на фирма „БИАС-М” ЕООД, който предоставя една стипендия за студент в специалност „Строителство на сгради и съоръжения” и стаж за завършващ студент в същата специалност.
Фондация „Подкрепа за образование” обяви стипендия и за специалност „Топлотехника”, но липсваха кандидати за нея, обясни Юлия Пешева, ПР специалист на организацията.
Дарители на стипендиите за специалностите „Право” и „Финанси” са съответно фирмите „Евролекс България” ООД и „Инфрапроект консулт” ЕООД.
Записът от пресконференцията можете да видите тук: http://www.bta.bg/bg/live/show/id/0_z27b7x6n


  • Сподели